Celebrity Interview Questions


Celebrity interview questions are asked by journalists and feature writers for magazine, newspaper, blog, tabloids, news channels, etc. A celebrity, although not appearing for an interview, has to keep in mind that a lot of people are looking forward to read about him/her. Making a celebrity interview informal and playful is a task that the interviewer and the celebrity, both have to take care of.

As a celebrity, one has to ensure that he/she takes the questions in a playful manner and answers tactfully. Whereas an interviewer should see to it that while asking personal questions, s/he does not gets too candid and stay in the ethics of the profession to make the interview perfect.

We have collected some celebrity interview questions that you can read.

  1. What made you pick the dress you are wearing?

    Answer: As a celebrity, you should make the environment casual and playful by replying in an unexpected manner. You can say that this dress is the oldest in your wardrobe or you hate this dress so much that you want everybody to know that you hate it. It will be a different answer and will surely make everybody laugh or at least smile.

  2. Who would you take on a date on space and why?

    Answer: You can say that you would preferably sit alone on another planet and sip a glass of wine while watching the solar system from a totally different perspective rather than taking someone out on a date. Or you can say that when in space, you would rather enjoy the company of astronauts and explore the unexplored rather than wasting your time dating someone whom you can meet on earth itself.

  3. What projects you are currently working on? Which project is going to release first in the coming days?

    Answer: Here, give the names of projects you are currently working along with a brief of your characters in the project.

  4. Which celebrities you believe are the most influential?

    Answer: Tell about the people who have influenced not just you, but the society at large. It is not necessary that you only name celebrities. You can also speak about people from other walks of life that have made an impact on you and whose work you admire.

  5. On what do you spend the most: clothes, accessories, perfumes, underwear, or anything else?

    Answer: You can answer this question honestly or joke as if you will tell the details, the < href="/examples/assistant/tax-assistant.html">income tax department might seize all your clothes, accessories, etc., because you spend a fortune on them every weekend. Or may be you can also tell that you have been planning to launch your own brand of apparels and accessories and would rather make people spend on it.

  6. Are you a bathroom singer?

    Answer: Tell the interviewer that what happens behind the closed doors of bathroom, dies there itself.

  7. Whom do you love more, your parents, friends, spouse, kids, siblings, your yourself?

    Answer: Tell the interviewer that there is an equal room for every friend and family member. Or simply ask him to drop in at your home someday and see for himself as to whom do you love the most.

  8. What do you do when not working?

    Answer: Whatever you do on weekends and on days when you are not loaded with work, tell it to the interviewer and also tell what are your plans for the coming weekend. You can even jokingly ask the interviewer to accompany you for a game of golf or ask him/her about a crazy thing to do for your next vacation.

  9. Do you believe in love at first sight?

    Answer: Answer with a sigh. Tell the interviewer that you just fell on the ground when you first saw your boyfriend/girlfriend or spouse, and ever since you have been searching for people who believe in this concept, just to clear their doubts.

  10. Where do you see yourself in the competition?

    Answer: Do not give a diplomatic answer such as you do not believe in the number game or competition. Of course, there is competition and you are prone to it. Tell the interviewer whatever opinion you have about your stand.

  11. Where do you think you will be after 25 years?

    Answer: Jokingly, you can request the interviewer that you would appreciate if s/he gets time to interview you again after 25 years. On a serious note, you can make him aware of your future plans as well.

There can be many more interview questions that an interviewer may ask a celebrity. Some of the questions are more personal in nature whereas other questions may raise a finger on your efficiency in the profession. Answering all these questions with a patient, positive, and witty approach will help you to retain a positive image and maintain cordial relations with the media.


Contact Us : Privacy Policy